Arter’in açılış programında yer alan Bir An İçin Durdu başlıklı kişisel sergisi bağlamında, İnci Furni yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye çalışması, katılımcıları doğaçlama ve desen üzerine bir araştırmaya davet ediyor. Çeşitli desen egzersizlerinin yapılacağı atölye, bilinç akışı üzerine temellenen bir üretime alan açarak ritim yoluyla bireysel ve kolektif bir keşif imkânı sunuyor. Sergi kapsamında ele alınan gündelik jest, tesadüf ve anlık kararlar atölyenin yöntemsel odağı hâline geliyor.
İnci Furni’nin Bir An İçin Durdu başlıklı kişisel sergisi, sanatçının bu sergi için ürettiği yeni işlerini, Eda Berkmen’in küratörlüğünde izleyicilere sunuyor. Sanatçının 2014’ten itibaren süregelen Vol.sergilerinin bir devamı niteliğindeki Bir An İçin Durdu, desenler, video performanslar ve nesnelerle oluşturulmuş mekânsal bir düzenleme. Galeri mekânını ve bu mekâna yerleşim sürecini de yapıtlarının bir parçası hâline getiren Furni, kişilerin mekânlarla, nesnelerle ve imgelerle ilişki kurma şekilleriyle ilgileniyor. Sanatçı tesadüfler, karşılaşmalar, anlık kararlar, gündelik jestler ve ritimler etrafında kurguladığı bu yerleştirmeyle, beklenmedik anlam ve bağların açığa çıkma potansiyeline işaret ediyor. Desenlerde Furni’nin sokakta gezerken karşılaştığı kişilerden esinle oluşturduğu portreler ve kâğıt yüzeyini totem gibi yukarıya doğru kateden gündelik nesneler yer alıyor. Sergide sanatçının, galeri mekânında geçirdiği iki buçuk aylık süre içerisinde in situ ürettiği video performanslar da gösteriliyor.
Atölye çalışmasının dili Türkçedir.
Katılım için herhangi bir bilgi veya deneyim gerekli değildir.
Biletler Arter’de ve 40 TL.
Kapasite: 15 katılımcı
Yaklaşık süre: 3 saat*
Rezervasyon için: biletler@arter.org.tr veya 0212 708 58 01.
* Etkinlik süreleri ziyaretinizi daha kolay planlamanız için yaklaşık olarak belirtilmiştir; içeriğe göre farklılık gösterebilir.
1976 yılında Bursa'da doğan İnci Furni 2001'de Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Yaşamına ve çalışmalarına İstanbul'da devam eden sanatçı bireysel pratiğinin yanı sıra 2007–2010 tarihleri arasında Hafriyat Grubu ile çalışmalar yaptı. New York’ta ISCP, Paris’te Cité Internationale des Arts ve Basel’de lAAB sanatçı davet programlarına katıldı. 2016–2017’de Öktem Aykut Galeri’de, 2014’te Polistar’da, 2013’te Rampa Galeri’de ve 2013 yılında Krinzinger Galeri’de (Viyana) kişisel sergiler açan sanatçının yapıtları, Büyük Çayır (Poşe Istanbul, 2018), Aylaklar (Fransız Kültür Merkezi, 2017), Ev (Müze Evliyagil, Ankara, 2017), 2. Uluslararası Kiev Bienali (2014), Why Painting Now (Krinzinger Projekte, 2013), Hayal ve Hakikat (İstanbul Modern, 2011), İkinci Sergi (Arter, İstanbul, 2010), 11. Uluslararası İstanbul Bienali (2009) ve 10. Uluslararası İstanbul Bienali’nin de (2007) aralarında bulunduğu birçok sergide yer almıştır.