Çağdaş Drama Derneği’nden Nehir Sevimli ve Pınar Saatci Aydın’ın yürütücülüğünde düzenlenecek bu atölye, 7–9 yaş aralığındaki çocukları mantıksızlığın hüküm sürdüğü, beklentilerin karşılanmadığı ve kendimizi akışa bırakacağımız bir dünyaya davet ediyor. Atölye kapsamında yaratıcı okumanın ve yaratıcı dramanın oyunsu süreçlerini keşfeden çocuklar, hayallerde başlayıp sanat yapıtlarıyla tamamlanan bir yolculuğa çıkacaklar. Arter’in güncel sergilerinden esinle seçilen bir kitabı atölye boyunca farklı düşünme ve yorumlama süreçlerinden geçirerek deneyimleyecek ve okudukları hikâyeye hayat verecekler.
Atölye çalışmasının dili Türkçedir.
Yaş grubu: 7–9
Ücret: 100 TL
Kapasite: 15 çocuk
Yaklaşık süre: 1 saat*
Bilet almak için: biletler@arter.org.tr ya da 0212 708 58 01 (Arter Beraber üyeleri için değişen oranlarda indirimle)
* Etkinlik süresi katılımcılar tarafından paylaşılan içeriklere göre farklılık gösterebilir.
** Kayıtlar, ödeme işlemi tamamlandıktan sonra kesinleştirilir. Ödeme işleminin tamamlanmaması durumunda ilgili katılım kontenjanı tekrar satışa sunulur. Yalnızca etkinliğin ertelenmesi durumunda bilet iadesi yapılmaktadır.
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu 2001 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmenlik yapan Nehir Sevimli, Çağdaş Drama Derneği’nin Yaratıcı Drama Liderliği Eğitim Programı’nı “Öğrencilerin Çatışma Çözme Becerileri Üzerine Bir Çalışma” projesi ile tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve eğitici eğitmenidir. Birçok sivil toplum kuruluşuyla işbirliği içinde gönüllü drama eğitmenliği yaptı. Öğretmen Ağı’nın halen Değişim Elçisi olan Sevimli, Yaratıcı Problem Çözme Sertifika Programı’nı tamamladı. Nazlı Çevik Azazi’den masal anlatıcılığı eğitimi aldı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Anadolu Masalları’ projesinin İstanbul koordinatörlüğünü üstlendi. Hâlâ proje kapsamında masal anlatıcılığı eğitimleri vermektedir. Daniel Rozsa, Bea Somogyi ve Aniko Kaposvari’den aldığı Playback Tiyatro eğitiminin ardından Playback Theatre Turkey ekibine katılan Sevimli, yaratıcı dramayı farklı disiplinlerle birleştirerek çalışmalar yapmaya devam ediyor.
Çocukluğunu çiçeklerle dansa, ayla sohbete ve kitaplarla oyuna adayan Pınar Saatci Aydın, oyuncu olma isteğinin peşinden giderek Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde okurken hem üniversite dahilinde hem de belediye tiyatroları ve özel tiyatrolarda görev aldı. Oyunsu süreçleri sürdürmek için Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitici Eğitmenliği Sertifika Programı’nı “Barış Eğitimi” projesiyle bitirdi. Ardından Ankara Üniversitesi'nde Yaratıcı Drama alanında yüksek lisansını tamamladı. Bu süreçler devam ederken özel bir okulda drama öğretmenliği ve bölüm başkanlığını on yıl sürdürdü. Dezavantajlı ve özel gereksinimli çocuklarla uzun soluklu çalışmalar yürüttü. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini dört yıl sürdürdü, yönetimde aktarıma inandığından görevini devretti. Denetleme Kurulu ve ÇDD'de Eğitici Eğitmenliği görevi ile gönüllü danışmanlığını devam ettiren Saatci Aydın, 2015–2019 yılları arasında Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Tasarım Odaklı Düşünme Sertifika Programı’nı tamamlarken Öğretmen Ağı Değişim Elçisi oldu. 2019 yılından bu yana yaşama dair tüm biriktirdiklerini, oluşlarını paylaşabildiği YÖM ailesine katıldı. Saatci Aydın, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Çağdaş Drama Derneği ve TEMA Vakfı üyesidir.